Samenvatting
Koken met wereldberoemde koks,van de populaire internationale televisieserie. Recepten, techniek en stijl. Deze special introduction edition laat oa.zien: Lucas Rive is chef-kok bij restaurant De Bokkedoorns (2 Michelinsterren) in Overveen. Dit restaurant is gelegen in de duinen aan een binnenwater. Lucas Rive presenteert zijn voorgerecht, een salade van kreeft, asperges en foie gras. In een klein Toscaans stadje, San Casciano di Val de Pesa is Maria Salcuni de chef-kok van restaurant La Tenda Rossa. Zij heeft het koken geleerd van haar familie in Salerno en dat is herkenbaar terug te vinden in haar gerechten. Maria Salcuni presenteert haar amuse , een tomatensoep met calamari. De chef-kok van restaurant l'Arpege in Parijs is Alain Passard. In de jaren '80 en '90 volgden Michelinsterren hem van restaurant naar restaurant. Naast zijn werk als chef-kok schrijft hij een column over eten in Le Figaro. Alain Passard presenteert een Bretons hoofdgerecht van wilde eend met een heerlijke combinatie van honing, rode soja pasta en koffie. Nabij de grens tussen Frankrijk en Spanje staat één van de eigenaardigste restaurants in de wereld, El Bulli. Op de tafels staat geen menu, ligt geen bestek en is er geen keuze in wat je wil eten. Je krijgt daar 20 gangen gereserveerd uitgekozen door chef-kok Ferran Adria. Ferran Adria zal een dessert presenteren van gekaramelliseerde bananen met kleine wilde aardbeien, citroengelatineschaafsel, enkele gekneusde roze peperkorrels en luchtige kokosschuim. Beeld: 4:3
Taal: Engels
Ondertiteling: Frans, Nederlands
Bestellen
DVD |
|
Bestel!
|
Dvd, 1 disk, speelduur 30:00 minuten |
|