Werelderfgoedlijst Unesco’s Azië - Syrië & Israël

-
Genre: Documentaires / Onderwerp: Geografie 52
Cover van de film 'Werelderfgoedlijst Unesco’s Azië - Syrië & Israël'
Releasejaar 2007
DragerDVD
TrailerBekijken

Samenvatting

Aleppo, vanaf het 2e millennium v.Chr. gelegen op het kruispunt van verschillende handelsroutes, stond achtereenvolgens onder heerschappij van de Hettieten, de Assyriërs, de Arabieren, de Mongolen, de Mammelukken en Ottomanen. De 13e-eeuwse citadel, de 12e-eeuwse Grote Moskee en de verschillende 17e-eeuwse madrassa's, paleizen, caravanserais en hammams geven het een samenhangende en unieke stedelijke structuur, die momenteel wordt bedreigd door overbevolking.

Palmyra, een oase in de Syrische woestijn ten noordoosten van Damascus, bevat de monumentale ruïnes van een grote stad die tot de belangrijkste cultuurcentra van de antieke wereld behoorde. De kunst en architectuur van Palmyra, dat in de 1e en 2e eeuw op het kruispunt van verschillende beschavingen lag, combineerden Grieks-Romeinse techniek met plaatselijke tradities en Perzische invloeden.

Als heilige stad voor zowel de joden, de christenen als de moslims heeft Jeruzalem altijd grote symbolische betekenis gehad. Onder de 220 historische momenten bevindt zich de magnifieke Koepel van de Rots, die in de 7e eeuw werd gebouwd en met prachtige geometrische en bloemmotieven versierd is. Alledrie de godsdiensten erkennen de locatie als de plek waar Abraham zijn offer bracht. De Klaagmuur vormt de grens tussen de stadsdelen van de verschillende religieuze gemeenschappen en de opstandingrotonde beschermt het graf van Christus.

Damascus, gesticht in het 3de millennium v.Chr., is een van de oudste steden in het Midden-Oosten. In de middeleeuwen was de stad het centrum van een bloeiende ambachtelijke industrie, gespecialiseerd in zwaarden en kant. De stad telt zo'n 125 monumenten uit verschillende perioden van zijn geschiedenis - een van de spectaculairste is de 8e-eeuwse Grote Moskee van de Umayyaden, gebouwd op de plek waar ooit een Assyrisch heiligdom stond.

Bosra, ooit de hoofdstad van de Romeinse provincie Arabia, was een belangrijke tussenstop op de oude karavaanroute naar Mekka. Binnen de imposante muren vindt met een schitterend 2e-eeuws Romeins theater, vroegchristelijke ruïnes en verschillende moskeeën.
Niet schadelijk / Alle leeftijden

Bestellen

DVD Bestel!
Dvd, 1 disk, speelduur 63:00 minuten
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede boeken?
Bezoek Leukomtelezen.