Chua Lam is een Chinees-Singaporese columnist, bon vivant, televisiegast in Hongkong en Japan. Hij was vroeger ook filmproducent voor de Hongkongse filmstudio Golden Harvest.
Voor de Hongkongse televisiemaatschappij TVB maakt hij veel programma's over heerlijk voedsel in de wereld. Chua was een columnist van de Hongkongse krant Oriental Daily. Later schreef hij columns voor Next Media over films en restaurants. Ook heeft hij geschreven voor Apple Daily en Eat and Travel Weekly. Alle columns werden tot 2007 uitgebracht.
Chua Lams vader, Chua Boon-Suan, kwam van het Chaozhounese dorp Jio Mung Chua en emigreerde later naar Singapore. Chuas vader werkte nadat hij geëmigreerd was naar Hongkong, op een hoge post van Shaw Brothers Studio. Hij overleed in 1997.
Chua Lam maakt zich niet druk om zijn gezondheid. Zo zei hij in de voedselprogramma van TVB "Lang leve cholesterol!", om aan te duiden dat lekker voedsel niet zonder cholesterol kan. Chua is volgens sommigen een zuiplap, omdat hij vaak met rood gezicht op programma's komt en een dronken karakter laat zien. Chua houdt ook veel van mooie vrouwen, daarom zijn in voedselprogramma's van hem veel mooie vrouwen te zien, zoals Amanda S.
Filmografie
Producent
Uitvoerend producent
Links